Det enkla som man
gör mest varje gång man är i affären är att ta en korv med sylt och lägga i
korgen betala och gå ut, det som man eller jag
inte tänker nä jag ska skriva…. Glömmer bort hur enkelt det är att göra
egen marmelad.
För ett tag sedan
skulle vi äta rostat bröd och apelsinmarmelad, som givetvis var slut. I
kylskåpet hade jag 8 apelsiner och 1 clementin och jag hade 1 pkt syltsocker i
skafferiet.
Jag skalade och skar
apelsinerna i bitar på förpackningen stod det att på apelsinmarmelad skulle man
tillsätta 3 dl vatten, och ca hälften mängd i socker till det antal gram som
man hade frukt och vätska. För att göra det extra gott så la jag i lite vanilj...kokade och skummade till dess att
jag tyckte att konsistensen var ok.
Dessa 8 apelsiner
blev 3 STORA burkar med god och fast marmelad
Receptet är alltså i
grova drag
Frukt
½ av fruktvikten i
socker
Valfri smaksättning
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar