torsdag 9 december 2010

Ryggbiff med krämig pasta


Jag gillar Nigella, jag gillar hennes sätt att laga mat. Här har jag inspirerats av hennes sallader, men gjort om den till en alldeles ljuvlig pastarätt som gör att middagen känns lyxigare.

4 portioner

Ca 600 g ryggbiff

50 g smör för stekning

Salt och peppar

Aluminiumfolie

2 st röda lökar

1 ½ dl grädde

500 g valfri pasta

Salt till pasta vatten


Börja med att koka upp vattnet till pastan, sätt samtidigt på stekpannan på plattan så att den får en chans att bli rykande het.

Om pannan inte är tillräckligt varm börjar köttet att koka istället för att stekas, om detta skulle hända, ta bort köttet, skölj ur pannan och börja om.

Putsa (skär bort senor och hinnor) och skär köttet i 4 tjocka skivor.

Nu borde vattnet koka så lägg i pastan!

Lägg i smöret i pannan och låt det tystna, det är klart att steka i när det har slutat fräsa.

Lägg köttbitarna i pannan 2 åt gången. Låt dem steka ca 3-4 minuter på varje sida.

Krydda den stekta sidan med salt och peppar.

Under tiden de ligger i pannan tar du fram aluminiumfolie och gör två ark som passar till köttet som ligger i pannan.

När köttet är stekt på båda sidorna, lägg in bitarna i aluminiumfolien och gör till ett fint paket som får ligga och vila.

Stek resterande bitar på samma sätt.

Skala löken och skär den i grova båtar.

När du har tagit de sista köttbitarna ur pannan, sänk värmen på plattan och skölj ur stekpannan under hett vatten(obs INTE kallt).

Sätt tillbaka stekpannan på plattan lägg i resterande del av smöret och lägg i löken.

Nu är det dags att öppna paketen!

Öppna ena ändan och häll i all köttsaft i pannan tillsammans med löken, här är det massa goda smaker.

Skiva köttet så tunt du kan på kortsidan.

Lägg i allt kött tillsammans med löken och häll på grädden. Nu måste du smaka för det kommer nog att behövas en nypa salt.

När grädden har blivit varm och pastan är färdigkokt blanda allt i en stor skål.

Servera gärna med en bit bröd till och bara njut!!



Sallad med biff och pasta


Med resterna från ”Biffen med den krämiga pastan” kan man göra en fantastisk sallad. Jag tycker att det är godast om man värmer på pastan och biffen och blandar den varm i salladen istället för att ha den kall i salladen.

Resterna från pastan

Tomat, hackade

Röd lök, i tunna skivor

Gurka i tunna halvmånar

Isbergsallad, skuren i bitar

1 burk majs

½ burk keso

½ dl salsa, styrka efter eget val.

Börja med att blanda keso och salsa i boten på den skål som du ska servera pastan i. Hacka och skär grönsakerna, värm pastan och biffen i micron eller i en gryta på spisen. Blanda samman allt väl. Servera och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar